Keresztúti Mozaikok
Gondolatok a Zugligeti Szent Család Plébánia stációképeihez

2001 május 20-án szentelték fel a Zugligeti Szent Család Plébánia altemplomában az urnatemetőt. Az urnatemető kápolnáját, folyosóit Bráda Tibor Munkácsy díjas festőművész mozaikképei diszítik. Az elkészült stáció-sorozatot 2001. november 4-én - Halottak napjához kapcsolódóan - szentelték fel.

Bodor György plébános atya szerkesztésében most nagyböjtre jelent meg egy kis füzet, amely bemutatja ezt a keresztutat. A Zugligeti plébániatemplom főoltárképe - Közép-Európa legnagyobb mozaikképe - a Szent Családot ábrázolja. Az altemplomban és az urnatemető folyosóin elhelyezett keresztúti mozaikképek hangulata, színvilága a főoltárkép jellegét idézik.

A plébános úr hozzájárulásával bővítjük most galériánkat. Nagyhétig minden másnap fogunk jelentkezni sorozatunkkal, a Nagyhéten pedig naponta mutatunk be egy-egy stációképet. Húsvétvasárnapra a XV. stáció, a Feltámadás - az altemplom oltárképe - bemutatására kerül majd sor. Természetesen a képek mellett a füzet elmélkedéseit is közreadjuk, s így a szemet gyönyörködtető képek mellett, az elkövetkező két héten a lélek is felkészülhet Húsvét örömére.

 

Első stáció    Vissza a Keresztúti Mozaikok induló oldalára     Előző oldal

Vissza az Magyar-Hon-Lap induló oldalára